Un artista amb ànima de rebel

Dilluns vam tenir una profitosa xerrada amb el Marc Sellarés, una persona que va saber connectar perfectament amb els alumnes a través de la seva experiència vital.

Caporal dels Bombers de Barcelona i llicenciat en Belles Arts, ha aprofitat la seva capacitat per fer denúncies de situacions d’injustícia a Sarajevo, Palestina o Tijuana. Situacions en què una minoria  ha vist violada la seva llibertat. A títol personal, el seu treball de final de grau serveix per denunciar la precarietat de la vida de l’artista, amb una escultura del seu fill soldada a un carretó per mostrar com és de difícil entrar en el camí de les galeries d’art, soldant-lo al carretó ell mateix portava i s’enduia l’obra rebutjada.

També ens va parlar de la situació de menystenir la feina de les dones amb l’escultura que mostra la seva exdona embarassada i sense braços per mostrar com l’havien fet fora de la feina per no poder-s’hi dedicar amb la mateixa tenacitat quan va prendre la decisió de ser mare. I finalment, el Bosc de les Creus d’Òdena, on va crear una creu amb cada arbre cremat simbolitzant cada hectàrea que es va cremar aquell juliol del 2015, 1293 creus.